loading ...
KEZELD MAGAD
WELLNESS ÉS GYÓGYFÜRDŐ
TŐRTÉNELEM ÉS KEZELÉSEK
FOGLALD LE
Szállást vagy programajánlatot keresel, de nem tudsz dönteni? Szeretnéd megtudni hol vannak még szabad szálláshelyek! Ne vesztegesd az idődet, fordulj hozzánk bizalommal!  
Kérj ajánlatot egyszerre több szállásadótól (max. 6)
Kérj kötetlen ajánlatot irodánktól
HU
ro hu en de
Unknown column 'u_city' in 'where clause'
jelenleg
ma
holnap
holnapután
 • ×
  programajánlat
 • esemény
 • ×
  Lei
  Euro
  USD
  HUF

FEDEZD FEL

SZOLGÁLTATÁSOK

SZABADIDŐ

Szováta
SZOVÁTA

Tudtad-e hogy?

Bemutatkozik: - Szováta

„Szovátában egy megbecsülhetetlen természeti kincset ajándékozott a természet a vármegyének. A vármegye érdeke volna, hogy ez a kincs egy perczig se heverjen tovább parlagon, hanem gyümölcsözzék a szenvedő emberiség, s a természet játékaiban gyönyörködő közönség javára”

(Hankó Vilmos: Székelyföld /1896/) 

 Ahol a Görgényi-havasok vulkanikus láncolatának nyúlványai összeolvadnak a Küküllő fennsíkjának dombjaival ott találjuk az erdélyi gyógyászat fellegvárát –Szovátát. A ma világhírű fürdőhelyet gyógyítóhatásúként már egy 1597-es oklevélben említették. Szubalpesi klímájával, számos sós tavával Szovátát nőgyógyászatai, csont-és izomrendszeri, szív és érrendszeri, emésztőrendszeri endokrin bántalmak, valamint poszt-traumás állapotok kezelésére ajánlják.

Szováta a Keleti-Kárpátok délnyugati vonulatának lábainál a Görgényi-havasok árnyékában fekszik, mint Sóvidék legnagyobb települése és egyetlen városa a Kis-Küküllő felső folyása mentén. 1952-től város, és hozzátartozik Illyésmező – a fakitermelők által egykor létrehozott tanyavilág – a nyaralóvá átalakult Kopács, és az egykori sorfalu, Szakadát.

A szovátai sós források gyógyhatásait a legrégibb idők óta ismerték a környékbeliek. Az idegenből jött fürdőzők a szovátai lakosoknál szálltak meg. Számukra először 1844-ben emelt épületet Simén György és Tolnai János. 1860-ban a bögözi származású, Veress József a Sósárokban cölöpgátat épített majd kiépítette a tíz lakószobás Géra-fürdőt. 1872-re a Géra-fürdőtelep öt darab ötszobás épületre bővült. Aztán a fürdőalapító bevonta fürdővállalkozási körébe a Fekete-tavat, amelynek partjára fürdőkabinokat épített, létrehozva a róla elnevezett Veress-fürdőt, a századvégre az első szállodák is felépültek, a Fekete-tó körül fürdővillák létesültek. 

 

 Szálláshelyek - Szováta

Gasztronómia - Szováta

Szolgáltatások - Szováta

Látnivalók - Szováta

lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum

loading ...

Szováta - a természet ajándéka

Szováta, Románia egyik leghíresebb és legszebb balneoklimatikus desztinációja.